دندان مصنوعی یا ایمپلنت؟ کدام برای شما مناسب تر است؟

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، ممکن است به دلایل مختلف یک یا چند دندان خود را از دست داده باشید. در این حالت می توانید از چند گزینه درمانی متفاوت استفاده کنید تا جای دندان های از دست رفته خود را پر کنید.

دندان مصنوعی یا ایمپلنت؟ کدام برای شما مناسب تر است؟

از جمله روش هایی که در این باره به بیماران پیشنهاد می گردد می توان به دندان مصنوعی یا ایمپلنت اشاره نمود. اینکه کدام روش می تواند بهترین گزینه برای شما به حساب آید به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. هزینه تمام شده، میزان سلامت استخوان فک و بافت لثه، سلامت دندان های به جای مانده و اولویت هایی که برای شما مهم تر هستند، اصلی ترین فاکتورها در انتخاب روش درمانی به شمار می فرایند. حال واقعا برای شما ایمپلنت بهتر است یا دندان مصنوعی؟ با وبلاگ مهدی آبادانی همراه باشید.

هر دو روش ایمپلنت و دندان های مصنوعی، در نهایت هدف یکسانی را دنبال می کنند. مهم ترین هدف آن ها این است که به شما کمک می کند تا غذای خود را خوب بجوید؛ در غیر این صورت با مشکل روبرو خواهید شد. مزیت دیگر این دندان های جایگزین، بهبود شرایط عضلات صورت است که از تغییر در ظاهر شخص جلوگیری می کند. همچنین، شرایط گفتار و تلفظ کلمات بهبود می یابد. زیرا ممکن است در اثر خالی شدن جای دندان ها تلفظ برخی کلمات و یا حرکت زبان دچار اختلال گردد درنهایت، داشتن لبخندی کامل و دلنشین به شما کمک می کند تا اعتماد به نفس خود را افزایش داده و از داشتن آن لذت ببرید.

عملکرد ایمپلنت دندان و دندان مصنعی چه تفاوتی با هم دارد؟

ایمپلنت

برای کاشت ایمپلنت، لازم است در ناحیه دندان از دست رفته تراکم کافی استخوان فک وجود داشته باشد تا پایه ایمپلنت در بافت لثه و استخوان قرار گیرد. بر اساس مطالعات آماری که در سال 2018 انجام شد، ایمپلنت در بین بزرگسالانی که در بازه سنی 55 تا 64 سال قرار دارند، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. گاهی جراحی لثه برای ایمپلنت نیز قبل از درمان ضروری به نظر می رسد.

برای آن که جراحی ایمپلنت انجام گردد، باید ریشه آسیب دیده دندان قبلا خارج شده باشد. بنابراین برای استفاده از روش ایمپلنت، باید اگر ریشه ای در محل دندان وجود دارد، خارج گردد و در نهایت به جای آن حفره ای در استخوان فک ایجاد گردد. پس از آن پایه ای فلزی در لثه و استخوان فک کاشت می گردد که در اصل در بافت استخوان قرار می گیرد. در نهایت، روکش ایمپلنت بر روی پایه ذکر شده نصب می گردد. البته نصب روکش زمانی انجام می گردد که استخوانی که پیج تیتانیومی را در بر گرفته، کمی رشد کند و تا بتواند آن را به خوبی حمایت کند. در مرحله آخر باید روکش ایمپلنت بر روی پایه ایمپلنت نصب گردد. روکش ایمپلنت در اصل یک دندان مصنوعی است که در تطابق کامل با دندان های اطراف ساخته شده و به پایه متصل می گردد.

دندان مصنوعی

دندان های مصنوعی متحرک که تحت عنوان پروتز دندانی هم شناخته می شوند، بدون آن که به میزان استخوان موجود در فک توجهی داشته باشد، در داخل دهان نصب می گردد. پروتزهای دندانی می توانند به صورت تکی و یا تکه ای در جای دندان های از دست رفته قرار گیرند که به آن ها پروتزهای تکه ای می گویند. این امکان هم وجود دارد که پروتز مورد استفاده، تمامی دندان های فک های بالا و پایین را به صورت یک مجموعه کامل شامل گردد. در صورتی که بخواهید از دست دندان کامل استفاده کنید لازم است تا از تمام قسمت های لثه های بالا و پایین قالب گرفته گردد.

پیش از آن که دندانپزشک دندان مصنوعی را بسازد باید نحوه قرار گرفتن دندان ها روی هم (بایت) و تراز بودن فک و لثه های بالا و پایین شما را با دقت بررسی نماید. در این صورت می تواند مطمئن گردد که آیا شرایط دندان مصنوعی به گونه ای هست که امکان حرف زدن و غذا خوردن را به صورت بهینه به وجود آورد یا خیر. پس از قالب گیری و بررسی های اولیه، در لابراتوار دندانپزشکی، نمونه اولیه ای از دندان مصنوعی برای شما ساخته می گردد و در اختیار دندانپزشک قرار می گیرد. این پروتز های اولیه باید در دهان قرار داده شوند تا تنظیمات لازم برای قرار گرفتن در دهان صورت پذیرد. در نهایت، بر اساس تنظیمات انجام شده، مجموعه نهایی پروتزها برای شخص تولید خواهد شد.

مراقبت از دندان مصنوعی و ایمپلنت چه تفاوتی دارد؟

برای اینکه از ایمپلنت خود مراقبت کنید، دقیقا باید مثل زمانی که دندان های طبیعی داشتید عمل کنید. در واقع این دندان ها از نظر رعایت نکات بهداشتی هیچ فرقی با دندان های طبیعی ندارند. بنابراین باید مرتب نخ دندان بکشید و حداقل دو بار در روز مسواک بزنید. برای مسواک زدن می بایست از مسواک نرم استفاده کنید. نکته نهایی این که باید برنامه منظمی برای مراجعه به دندانپزشک داشته باشید تا شرایط دندان ها به خوبی بررسی گردد.

در مقابل ایمپلنت، مراقبت از دندان های مصنوعی کمی متفاوت با دندان های طبیعی است. مثلا برای اینکه مدت زمان بیشتری بتوانند برای شما کارایی داشته باشند، در طول شب از آن ها استفاده نکنید. در واقع، این پروتزها در طول شب باید در آب و یا محلول تمیز کننده مخصوص به خود قرار داده شوند.

برگرفته از وبسایت تهران ایمپلنت تیم - دکتر عباس گشاده رو دارای بورد تخصصی جراحی لثه و ایمپلنت های دندانی (tehranimplantteam.com)

منبع: پیام دلتا

به "دندان مصنوعی یا ایمپلنت؟ کدام برای شما مناسب تر است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دندان مصنوعی یا ایمپلنت؟ کدام برای شما مناسب تر است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید