ابتلای یک مرد آمریکایی به یک سرطان نادر باعث شد که به طور ناگهانی لهجه ای شبیه ایرلندی پیدا کند!
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، یک نوع نادر سرطان پروستات باعث شد، مردی در 50 سالگی ناگهان با لهجه ایرلندی صحبت کند. یک تغییر فاحش که تا آخر عمر با او باقی ماند.
در اسناد پزشکی، تنها دو گزارش دیگر از سرطان هایی که باعث ایجاد سندرم لهجه خارجی (FAS) می شوند، وجود دارد. این اولین موردی است که به طور خاص با سرطان پروستات مرتبط است.
FAS یک اختلال گفتاری غیرمعمول است که می تواند باعث گردد که فرد ناگهان بدون هیچ دلیل تعیینی لهجه ای خارجی پیدا کند، با تغییر تلفظ به شکلی پیدا کند که - حداقل به طور سطحی - به آهنگ لهجه یا زبان دیگری شبیه باشد.
این سندرم بیشتر در اثر سکته مغزی یا آسیب های مغزی رخ می دهد. به عنوان مثال مشهورترین مورد مربوط به یک زن نروژی در سال 1941 بود که در جریان بمباران اسلو از ناحیه سر آسیب دید. چند ماه بعد، او آغاز به صحبت با لهجه آلمانی کرد.
داستان یک نمونه نوتر چند سال پیش در اخبار منتشر شد، زمانی که زنی از آریزونا وقتی خواب بیدار شد و ناگهان مانند مری پاپینز صحبت کرد. در خصوص او، دلیل روشن نبود.
مواردی که به طور قطعی با نوعی تومور مرتبط هستند بسیار کمتر رایج است. در واقع، تنها دو نمونه دیگر در اسناد پزشکی ذکر شده است.
بر اساس مطالعه موردی منتشر شده در سال 2008 ، زنی در دهه 60 خود پس از انتشار سرطان پستان به مغزش، آغاز به صحبت با لهجه متفاوت و ناتعیینی کرد.
در یک مورد مشابه ، یک زن ایتالیایی 50 ساله مبتلا به تومور مغزی ناگهان آغاز به صحبت با آهنگ و آهنگ متفاوتی کرد.
علیرغم توجه به داستان هایی که در آن افراد به طور ناگهانی لهجه های خارجی خاصی پیدا می نمایند، بیشتر موارد FAS تغییرات کلی در فراوری گفتار هستند که نمی توان به راحتی با هیچ منطقه جغرافیایی خاصی، آهنگ نو گفتارشان را تعیین کرد.
مورد اخیر مردی از ایالات متحده که مبتلا به سرطان پروستات بود. او ظاهراً اصالتاً ایرلندی نبود و حتی هرگز به ایرلند نرفته بود. با این حال، تنها 20 ماه پس از تشخیص سرطان پروستات از نوع متاستاتیک، او آغاز به صحبت با لهجه ایرلندی کرد.
برخلاف گزارش های مورد قبلی، این بیمار در ابتدا هیچ تومور قابل مشاهده ای در مغز خود نداشت.
با توجه به زمان رخ دادن این موضوع، پزشکان گمان می نمایند که FAS بیمار نتیجه یک اختلال عصبی پارانئوپلاستیک نادر (PND) است. PND زمانی ایجاد می گردد که سرطان های خارج از مغز یک پاسخ ایمنی را تحریک می نمایند که می تواند سیستم عصبی را از دور تحت تاثیر قرار دهد.
با وجود شیمی درمانی و پرتو درمانی، سرطان بیمار به سرعت پیشرفت کرد و به تدریج بدن او را فلج کرد و متأسفانه در نهایت به زندگی وی انتها داد. مرد تا آخر لهجه ایرلندی خود را حفظ کرد.
این مورد جالب پزشکی در BMJ Case Reports منتشر شده است.
منبع: یک پزشک