نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در بافت تاریخی شیراز ایجاد شد

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، ایرنا/ براساس آخرین گزارش های منتشر گشته، نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در بافت تاریخی شیراز ایجاد شد.

نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در بافت تاریخی شیراز ایجاد شد

محله های بافت تاریخی شیراز گنجینه ای ارزشمند هستند که بسیاری از جهانگردان مهمان، در بدو سفر به ایین شهر نخست سراغ آنها را می گیرند.

این محله ها مملو از خانه هایی با ارزش تاریخی و میزبان میراث های ارزشمندی از گذشتگان این شهر است اما امروز فضای نه چندان مناسب بعضی از این محله ها به سنگی بزرگ پیش پای فعال کردن گردشگری بر این بستر تبدیل شده است.

ساماندهی محلات جنوبی شیراز و استفاده از ظرفیت بالقوه آنها رویکردی است که دولت سیزدهم در کلانشهر شیراز پیگیری می نماید و در این راستا چند طرح کلان پیشنهاد شده است.

چنانکه استاندار فارس در نشست هم اندیشی با رسانه ها با تاکید دوباره بر اینکه هرگز اجازه تخریب هیچ خانه میراثی با ارزش تاریخی حتی در صورت فرسوده بودن داده نمی گردد، این خبر خوش را داد که با رایزنی و پیگیری های صورت گرفته قرار شد 40 خانه تاریخی شیراز خریداری و به خانه هنرهای مختلف برای استفاده شهروندان و گردشگران تبدیل گردد.

به گفته محمدهادی ایمانیه، رایزنی شده تا 50 درصد بودجه در نظر گرفته شده برای حرم های مطهر کشور سال جاری به سومین حرم اهل بیت (ع) تعلق گیرد و اولویت این اعتبار برای خرید خانه های تاریخی بافت قدیمی شیراز اختصاص پیدا می نماید؛ خانه هایی که در دل 57 هکتار بافت اطراف حرم طی سالها بی توجهی به محلی برای تجمع معتادان بدل شده است.

امروز شاهد نقطه عطفی در بهره برداری شایسته از بافت تاریخی شیراز هستیم و در گام نخست نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در محله بالا کفت این شهر جهانی رخ می نماید.

مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس هدف اساسی از ایجاد نخستین محله هنرهای سنتی و صنایع دستی کشور را معرفی هرچه بیشتر شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی مطرح نمود.

به گفته سید مؤید محسن نژاد، با توجه به وجود ظرفیت های منحصر بفرد صنایع دستی در این شهر و و فعالیت 20 هزار هنرمند شاغل در این حوزه که نشان دهنده رونق کسب و کار صنایع دستی در این کلانشهر است، محله بالاکفت انتخاب شد تا شیراز نخستین شهر ایران باشد که صاحب که محله هنر و صنایع دستی است.

بهزاد احمدی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس گفت: در گام نخست فرهنگسرای مادر محله بالاکفت میزبان حدود 20 کارگاه صنایع دستی استادکاران شیرازی می گردد که غیر از فعالیت به آموزش این هنر صنعت ها به نسل امروز بپردازد.

آنطور که احمدی گفت، قرار است در گام های بعد با تزریق تسهیلاتی از محل تبصره 16 به فعالان این عرصه و اجرای طرح هر خانه یک کارگاه صنایع دستی، خانه های موجود در این محله بازسازی و ساماندهی می شوند و بالاکفت سراسر رنگ و بوی صنایع دستی بومی فارس را به خود می گیرد.

به گفته او، در گام های بعد شهرداری فضای این محله را متناسب با کاربری آن می آراید و بر آن تابلوهای مرتبط با صنایع دستی نصب می نماید.

به اعتقاد معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آنگاه است که تور گردانی و حضور گردشگران داخلی و خارجی در این محله افزایش می یابد و بستری برای رونق اقتصاد صنایع دستی و گردشگری فراهم می نماید.

احمدی یادآور شد: امروز نزدیک به 50 تولیدی خرد صنایع دستی در محله بالاکفت شیراز فعال است که این ظرفیت بستری بالقوه را برای شکوفایی نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور مهیا نموده است.

منبع: همگردی

به "نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در بافت تاریخی شیراز ایجاد شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور در بافت تاریخی شیراز ایجاد شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید