به این 5 علت به طور منظم هویج بخورید
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، ویتامین A به علت نقش مثبتش در تقویت سلامت چشم ها و بهبود عملکرد بینایی معروفیت دارد و دریافت منظم و کافی آن هم خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولار را کاهش می دهد. هر نصف لیوان از هویج خام خردشده، بیشتر از نصف احتیاج روزانه بدن به ویتامین A را تامین می نماید.
اگر تا به امروز به طور منظم از هویج در رژیم غذاییتان استفاده نمی نموده اید، وقتش رسیده است که حتما این کار را جدی بگیرید. هویج در گروه مواد غذایی فراسودمند یا اَبَرمغذی قرار می گیرد، قیمت نسبتا پایینی دارد و به راحتی در فصل های مختلف سال هم در دسترس است.
اگر با فواید گسترده هویج آشنا نیستید، قطعا بعد از کسب اطلاع بیشتر درباره این فواید از همین فردا هویج را به رژیم غذاییتان اضافه خواهید کرد!
1. تقویت بینایی
هویج سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی است که همگی نقش مهمی در عملکرد بهینه بسیاری از اندام های بدن دارند. شاید معروف ترین ترکیب موجود در هویج، بتاکاروتن باشد که همان رنگ نارنجی هویج را می سازد و در بدن انسان ها به ویتامین A تبدیل می گردد. ویتامین A به علت نقش مثبتش در تقویت سلامت چشم ها و بهبود عملکرد بینایی معروفیت دارد و دریافت منظم و کافی آن هم خطر ابتلا به دژنراسیون ماکولار را کاهش می دهد. هر نصف لیوان از هویج خام خردشده، بیشتر از نصف احتیاج روزانه بدن به ویتامین A را تامین می نماید.
2. یاری به حفظ سلامت پوست
ویتامین A، علاوه بر نقش خاصی که در بینایی ما دارد، عنصر مهمی برای محافظت از سلامت پوست است. مطالعات اخیر هم نشان داده اند که افزایش دریافت ویتامین A و کاروتنوئیدها، خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد. هویج یکی از برترین منابع برای دریافت بتاکاروتن (نوعی کاروتنوئید) است که می تواند تامین مقادیر مطلوبی از ویتامین A را برای بدن تضمین کند.
3. مفید برای دستگاه گوارش
هر یک لیوان هویج خرد شده حدود 4 گرم فیبر دارد که از ترکیب فیبر های محلول (در قالب پکتین) و فیبر های غیرمحلول به وجود می آید. فیبر های محلول می توانند سرعت تخلیه معده را کاهش دهند، درحالی که همین اتفاق به خوبی احساس سیری را بعد از خوردن هویج بیشتر می نماید. فیبر غیرمحلول هم حجم مدفوع را افزایش می دهد و درنتیجه مانع از ابتلا به یبوست می گردد. وجود این دو نوع فیبر در کنار همدیگر باعث شده است که هویج به یکی از برترین خوراکی ها برای محافظت از سلامت دستگاه گوارش تبدیل گردد.
4. تنظیم قند خون
هویج یکی از خوراکی هایی است که تاثیر ناچیزی بر قند خون دارد و درنتیجه به یکی از برترین گزینه ها برای افراد مبتلا به دیابت یا کسانی تبدیل می گردد که می خواهند به دلایل مختلف از نوسانات قند خون جلوگیری نمایند. پایدارسازی قند خون به جلوگیری از ایجاد چرخه های معیوب غذایی جلوگیری می نماید و درنتیجه می تواند به کنترل وزن، پایدارسازی سطح انرژی و تنظیم خلق وخو یاری برساند.
5. مناسب برای قلب
هویج سرشار از پتاسیم است، درحالی که همین ماده مغذی برای دستگاه قلبی ـ عروقی اهمیت زیادی دارد. مواد مغذی گیاهی موجود در هویج که خاصیت آنتی اکسیدانی دارند هم (مانند کاروتنوئید ها و پلی فنول ها) ارزش تغذیه ای هویج را افزایش می دهند. ترکیب این عناصر با فیبر ها نیز باعث می گردد که مصرف منظم هویج به پیشگیری از بیماری های قلبی ـ عروقی یاری کند و نقش مثبتی در کنترل عوامل خطر ابتلا به بیماری های قلبی مانند کلسترول خون بالا داشته باشد.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید