طرز تهیه بیف استراگانف مرغ به صورت مرحله به مرحله

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، استراگانف غذایی روسی است که از قرن نوزدهم راه خود را به دیگر کشورها باز نموده و توانسته با طرز تهیه ای آسان در این سال ها هواداران بسیاری پیدا کند. در آن سال ها تنها خانواده های سلطنتی این غذا را با گوشت گوساله تهیه می کردند، اما بعدها مرغ هم به این دستور اضافه شد تا همگان بتوانند آن را بخورند. از آن جا که پایه اصلی این غذا گوشت، قارچ و خامه است، گاهی به اشتباه دستور پخت آن را یکی می دانند. در حالی که در کتاب کاله می توانید طرز تهیه بیف استراگانف کلاسیک را بخوانید تا متوجه تفاوت آن با طرز تهیه بیف استراگانف مرغ بشوید.

طرز تهیه بیف استراگانف مرغ به صورت مرحله به مرحله

مواد لازم برای تهیه بیف استراگانف مرغ

  • سینه مرغ بزرگ دو عدد
  • آرد سه قاشق غذاخوری
  • کره دو قاشق غذاخوری
  • روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
  • پودر سیر یک دوم قاشق چای خوری
  • پودر پیاز یک دوم قاشق چای خوری
  • پودر پاپریکا یک دوم قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه یک دوم قاشق چای خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه سس استراگانف

  • کره سه قاشق غذاخوری
  • پیاز بزرگ یک عدد
  • سیر سه حبه
  • قارچ 500 گرم
  • خردل دو قاشق چای خوری
  • پاپریکا یک قاشق چای خوری
  • آرد یک قاشق غذاخوری
  • آب مرغ دو فنجان
  • سس ورچستر یک قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به اندازه لازم
  • خامه ترش یک دوم فنجان
  • جعفری خردشده برای تزئین

طرز تهیه بیف استراگانف مرغ

1. مرغ را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه بیف استراگانف مرغ احتیاج است که سینه های مرغ را با پودر پاپریکا، پودر سیر، فلفل و نمک مزه دار کنید. در ادامه آن ها را کامل در آرد بغلتانید تا سس تان حسابی مخلوط گردد، سپس یک تا دو ساعت ظرف را کنار بگذارید. بعد از مزه دار شدن مرغ ها آن ها را به صورت تکه ای یا اریبی برش دهید. کره و روغن را در تابه گرم نموده و فیله های مرغ را در آن تفت دهید. بعد از شش دقیقه تفت دادن که رنگ فیله ها قهوه ای شد، آن ها را در بشقاب ریخته و کنار بگذارید.

2. پیاز و قارچ را اضافه کنید

در دومین مرحله از آماده سازی بیف استراگانف مرغ استراگانف باید پیاز را به صورت نگینی یا خلالی برش داده و در تابه تفت دهید. تا زمانی که پیازها سبک و طلایی رنگ می شوند به سراغ قارچ ها بروید تا آن ها را هم بعد از پوست گرفتن، برش دهید. بعد از آن که پیازها سبک شدند، سیر را هم ریز کنید و با یکدیگر برای دو تا سه دقیقه تفت دهید. این کار به خوش طعم شدن غذایتان یاری می نماید. حال نوبت اضافه کردن قارچ ها است، آن ها را هم به خوبی تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. برای آن که قارچ ها سیاه نشوند، چند قطره آب لیمو هنگام تفت دادن به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که تکه های قهوه ای چسبیده به تابه را با قاشق جدا نموده و با مواد داخل تابه مخلوط کنید تا طعم فوق العاده ای به استراگانف تان دهد. خردل و پاپریکا را اضافه و خوب مخلوط کنید، در تابه را ببندید و اجازه دهید با حرارت کم بپزد.

3. آرد و آب مرغ را اضافه کنید

حال نوبت آن است که در ادامه طرز تهیه بیف استراگانف مرغ، آرد را به مواد اضافه کنید و برای یک دقیقه خوب هم بزنید، سپس سس ورچستر و آب مرغ را اضافه و با مواد خوب مخلوط شان کنید. سس ورچستر را خود در منزل تهیه کنید، طرز تهیه سس ورچستر خانگی در کتاب کاله شرح داده شده است. دو تا پنج دقیقه به سس زمان دهید که بجوشد و غلیظ گردد، با این حال در این مدت مواد را خوب هم بزنید تا مزه به خورد مواد برود.

4. خامه ترش را اضافه کنید

در چهارمین مرحله از تهیه بیف استراگانف مرغ، حرارت تابه را کم نموده و خامه ترش را به مواد اضافه کنید. خامه ترش در حین گرم شدن کامل ذوب می گردد، پس اجازه دهید چهار تا پنج دقیقه کامل با مواد جوش بخورد تا سسی یک دست و خامه ای داشته باشید. در آخر نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید. پختن سس روی حرارت کم، از جدا شدن خامه ترش از یکدیگر جلوگیری می نماید.

5. بیف استراگانف مرغ را سرو کنید

در آخرین مرحله، تکه های مرغ را داخل تابه برگردانده تا با دیگر مواد سه تا چهار دقیقه بجوشد و کامل پخته گردد. اگر سس تان رقیق بود، اجازه دهید سه دقیقه دیگر هم مواد بجوشد. دقت داشته باشید که تکه های مرغ کامل در سس فرو بروند و اثری از آرد روی آن ها باقی نماند. حال که بیف استراگانف مرغ شما آماده است، آن را داخل ظرف موردنظر سرو نموده و با جعفری خرد شده تزئین کنید.

بیف استراگانف مرغ را در روزهای تعطیل برای عزیزان خود حتما امتحان کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه بیف استراگانف مرغ

با روش آماده سازی بیف استراگانف مرغ در بالا آشنا شدید، در ادامه با خواندن چند پرسش و پاسخ کوتاه نکات بیشتری در رابطه با این غذا خواهیم گفت تا به کارگیری آن ها، آشپزی برایتان لذت بخش تر گردد.

از چه گوشتی برای این غذا باید استفاده کرد؟

در روسیه این غذا را با گوشت راسته گوساله تهیه می نمایند اما خوشمزگی استراگانف با گوشت مرغ را هم نمی توان نادیده گرفت. برای این کار بهتر است از سینه مرغ بدون استخوان یا فیله بهره ببرید. البته ران مرغ و گوشت چرخ نموده هم می تواند جایگزین مناسبی باشد.

بیف استراگانف را چگونه سرو می نمایند؟

سرو بیف استراگانف به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد؛ چرا که با هر غذایی آن را میل کنید از خوشمزگی آن کم نمی گردد. شما می توانید استراگانف را با نان باگت، پاستا، نودالیت و برنج سرو کنید. اگر می خواهید با تاریخچه و نحو سرو این غذای خوشمزه آشنا شوید، طرز تهیه چیکن استراگانف را در کتاب کاله بخوانید.

برترین راه برای تزئین استراگانف چیست؟

تزئین این غذا به خلاقیت خودتان بستگی دارد اما اگر ایده ای به فکر تان نمی رسد با توجه به سلیقه خودتان می توانید از سبزیجاتی مانند کلم بروکلی بخارپز، لوبیاسبز بخارپز، تره فرنگی و جعفری بهره ببرید. با این حال می توانید از کتاب کاله برای تزئین چیکن استراگانف ایده بگیرید.

نحوه نگه داری این غذا چگونه است؟

شما این غذا را با گذاشتن در ظروف در بسته برای سه تا چهار روز می توانید در یخچال نگه داری کنید اما اگر قصد نگه داری آن را در فریزر دارید، بهتر است به جای خامه ترش از خامه دوبل بهره ببرید. استفاده از خامه دوبل یاری می نماید بعد از گرم کردن مجدد غذا، سس تان صاف باشد.

آیا این غذا را رژیمی هم می توان سرو کرد؟

بله. خامه این غذا برای افرادی که رژیم غذایی یا چربی دارند مناسب نیست، برترین روش حذف خامه و جایگزینی آن با ماست یونانی است. نه تنها در طعم و مزه آن هیچ تغییری به وجود نمی آید بلکه خیلی از افراد آن را این گونه می پسندند. طرز تهیه چیکن استراگانف بدون خامه را می توانید در کتاب کاله بخوانید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه بیف استراگانف مرغ به صورت مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بیف استراگانف مرغ به صورت مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید