طرز تهیه کشک کدو، لذیذ و مقوی مرحله به مرحله

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، این غذا یکی از خوراک های سنتی کرمان است که بسیار خوشمزه و مقوی است.

طرز تهیه کشک کدو، لذیذ و مقوی مرحله به مرحله

کشک کدو یکی از غذا های سنتی کرمان است که از ترکیب کدو سبز با کشک تهیه می گردد و غذایی بسیار خوشمزه و مقوی است.

غذا های محلی ریشه در سنت ها و آداب و رسوم مردم هر ناحیه ای دارند. کشور ما ایران به علت داشتن اقلیم ها و قومیت های گوناگون دارای فرهنگ ها و سنت های بسیاری است و همین مسئله در ایجاد تنوع غذایی نقش مهمی داشته است. شهر کرمان دارای غذا های سنتی لذیذ و پر طرفداری است که کشک کدو یا قلیه کدو یکی از غذا های محبوب و سنتی این شهر محسوب می گردد.

این غذا به علت داشتن کشک و بعلاوه کدو سبز سرشار از پروتئین و مواد مغذی است. به طور کلی کشک در میان اهالی کرمان محبوبیت زیادی دارد و پایه ثابت بسیاری از غذا های سنتی شهر کرمان مانند بز قرمه، آبگوشت بادمجان و کشک، آش رشته کرمانی، کشک کله جوش، کشک و اسفناج و... است.

اگر در پی پخت یک غذای نو و در عین حال سرشار از خاصیت برای خانواده هستید، پیشنهاد ما به شما کشک کدو خوشمزه است. در این مطلب با ما همراه باشید تا طرز تهیه کشک کدو را همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این غذا با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم.

مواد لازم برای تهیه کشک کدو

کدو سبز: 4 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر: 3 حبه

گوجه فرنگی: 3 عدد

کشک: 4 قاشق غذاخوری

پودر گردو: 2 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

نکات مربوط به کدو سبز

کدو سبز یکی از سبزیجات پر کاربرد با ارزش غذایی بسیار بالاست که سرشاز از آنتی اکسیدان، منیزیم، مس، فسفر و منبع غنی ویتامین A و ویتامین C است. کدو سبز فیبر بالایی دارد و به همین علت برای کاهش وزن گزینه مناسبی است؛ بعلاوه مصرف کدو سبز برای حفظ سلامت قلب، سلامت چشم ها، کنترل دیابت، کاهش کلسترول، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد غده تیروئید، بهبود پروستات، بهبود عملکرد مغز و حافظه، یاری به آبرسانی برای پوست و... مفید است.

کدو سبز را می توانید به صورت بخارپز، آب پز، کبابی و یا سرخ نموده مصرف کنید. هنگام خرید کدو سبز توجه داشته باشید که حتما سفت و دارای پوستی شفاف باشد و از خریدن کدوی شل و با پوست کدر و جمع شده اجتناب کنید.

نکات مربوط به کشک

کشک کالری بالایی دارد. اگر اضافه وزن دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. از طرف دیگر کشک ها درصدی نمک دارند؛ بنابراین در غذا هایی که از کشک استفاده می کنید، حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید. به این نکته توجه داشته باشید که کشک خیلی زود فاسد می گردد و مسمومیت ناشی از آن هم بسیار شدید است.

حتماً از کشک های بسته بندی شده و پاستوریزه بهره ببرید. البته کشک های محلی بسیار خوشمزه تر هستند. اگر می خواهید از کشک محلی بهره ببرید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید. کشک با اینکه بسیار مغذی است؛ اما نفاخ و دیرهضم است. اگر جزء افرادی هستید که مسائل گوارشی دارید، در مصرف آن احتیاط کنید. البته استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن یاری می نماید.

نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد.

این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند.

1 ـ ابتدا پیاز را پوست بگیرید؛ سپس به صورت نگینی خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و کمی روغن به آن اضاف کنید تا پیاز تفت بخورد و سبک گردد.

2 ـ سیر را رنده کنید و همراه با زردچوبه به پیاز اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید؛ سپس کدو سبز ها را که از قبل شسته و خرد نموده اید، به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و بگذارید حدود پنج دقیقه تفت بخورد تا نرم گردد.

3 ـ در مرحله بعد گوجه فرنگی پوره شده را همراه با نمک و فلفل سیاه به مواد داخل ماهی تابه اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس یک لیوان آب جوش داخل ماهی تابه بریزید و درب ماهی تابه را بگذارید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و حدود چهل دقیقه زمان بدهید تا کدو کاملا بپزد و مواد روغن بیاندازد.

4 ـ در این مرحله درب ماهی تابه را بردارید و مواد پخته شده را با گوشت کوب کاملا له کنید؛ سپس کشک و پودر گردو را اضافه کنید و هم بزنید. بیست دقیقه زمان بدهید تا کشک بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. کشک کدو خوشمزه و مقوی شما در این مرحله آماده است که می توانید داخل ظرف سرو بکشید و روی آن را با نعناع داغ، پیاز داغ، سیرداغ و پودر گردو تزیین کنید، نوش جان.

منبع: چی شی

منبع: فرارو

به "طرز تهیه کشک کدو، لذیذ و مقوی مرحله به مرحله" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کشک کدو، لذیذ و مقوی مرحله به مرحله"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید