طرز تهیه اشکنه گوجه سبز بدون گوشت در 30 دقیقه

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، اشکنه گوجه سبز در فصل بهار در بعضی شهرهای ایران حسابی پرطرفدار است. اگر سوال شما هم این است که در این مقاله از سرویس به طرز تهیه اشکنه گوجه سبز، فوت و فن های درست کردن و هر چیزی را که باید درباره اشکنه گوجه سبز بدانید، می پردازیم. با همراه باشید.

طرز تهیه اشکنه گوجه سبز بدون گوشت در 30 دقیقه

مواد لازم برای تهیه اشکنه گوجه سبز (برای 4 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
گوجه سبزنیم کیلوگرم
شکر3 قاشق غذاخوری
پیاز (برای پیاز داغ)3 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)1 حبه
روغن یا کرهبه مقدار کافی
سبزی خشک شنبلیله1 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ4 عدد
آرد سفید2 قاشق سوپ خوری
زردچوبه1 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
نانبرای سرو اشکنه گوجه سبز

مدت زمان آماده سازی مواد: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت اشکنه گوجه سبز: 20 دقیقه

مراحل تهیه اشکنه گوجه سبز

برای درست کردن اشکنه گوجه سبز، قبل از هر چیز، پس از شستن باید هسته آن ها را بگیرید و بعد سایر مراحل را انجام دهید. کل روند پختن این غذا، حداکثر نیم ساعت است و بعد می توانید اشکنه گوجه سبز را با نان سرو کنید.

مرحله اول: هسته گوجه سبزها را بگیرید

در اولین مرحله از طرز تهیه اشکنه گوجه سبز، گوجه سبزها را کاملا بشویید و بعد از این که آب خود را از دست دادند، هسته آن ها را جدا کنید. می توانید آن ها را بکوبید تا راحت تر هسته شان خارج گردد ولی آب خارج شده از گوجه سبز ها را هم به اشکنه اضافه کنید. گوجه سبزهای هسته گرفته شده را کنار بگذارید.

مرحله دوم: پیاز را با روغن تفت دهید

در این مرحله، پوست پیاز را بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک خرد کنید. در یک قابلمه کمی روغن یا کره بریزید و روی حرارت قرار دهید. وقتی روغن داغ شد، پیازهای نگینی شده را به روغن اضافه کنید و تفت دهید. اجازه دهید رنگ پیاز طلایی گردد. می توانید یک حبه سیر تازه را هم در آخر با پیازها تفت دهید.

در صورت تمایل می توانید انواع روغن سرخ کردنی مایع و جامد، کره پاستوریزه، پیاز داغ منجمد و سیر داغ را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله سوم: بقیه مواد اشکنه گوجه سبز را با پیاز اضافه کنید

شنبلیله خشک را با سیر داغ و پیاز داغ تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته گردد ولی زیاد روی حرارت نگه ندارید تا نسوزد. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد بیفزایید. در ادامه، گوجه سبزهایی را که هسته آن ها را گرفته بودید، به مواد اضافه کنید و تفت دهید.

اگر مایل باشید، می توانید سبزی خشک شنبلیله، زردچوبه و فلفل سیاه را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.

مرحله چهارم: گوجه سبز را با دیگر مواد اشکنه بپزید

آرد را در کمی آب حل کنید و به گوجه سبزها اضافه کنید. سپس به مقدار 4 لیوان آب به مواد بیفزایید و حرارت را بالا ببرید تا آب آغاز به جوشیدن کند. وقتی آب آغاز به قل زدن کرد، حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و درب ظرف را بگذارید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا گوجه سبزها کاملا نرم و پخته شوند.

در صورت تمایل شما می توانید برای تهیه آرد به فروشگاه های به صورت حضوری یا اینترنتی سر بزنید.

مرحله پنجم: شکر را به مواد اشکنه اضافه نمایید

پس از اینکه گوجه سبزها کاملاً نرم و پخته شدند، نوبت اضافه کردن شکر است. بعد از اضافه کردن شکر مواد را باز هم بزنید تا شکر ذوب گردد.

در صورت تمایل می توانید شکر را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.

مرحله ششم: تخم مرغ ها را به اشکنه گوجه سبز اضافه و آن را سرو کنید

در آخرین مرحله از طرز تهیه اشکنه گوجه سبز، تخم مرغ ها را در یک کاسه به صورت جداگانه بشکنید و با چنگال به خوبی هم بزنید تا زرده و سفیده از حالت لختگی خارج شوند. به تدریج و کم کم، تخم مرغ های زده شده را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.

5 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها ببندند و سفت شوند. سپس شعله گاز را خاموش نموده و اشکنه گوجه سبز را با نان سرو کنید.

برای خرید نان و تخم مرغ می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه نمایید.

نکات مهم در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز

  • برای اینکه بعد از پخت غذا و در هنگام خوردن اشکنه با مشکل روبرو نشوید، بهتر است هسته گوجه سبزها را جدا نموده و بعد به غذا اضافه کنید.
  • از گوجه سبزهای سالم و بدون زدگی و کرم خوردگی در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز بهره ببرید.
  • مقدار تخم مرغ ها را متناسب با تعداد افرادی که اشکنه را برای آن ها درست می کنید، در نظر بگیرید. یعنی اگر اشکنه را برای 5 نفر تهیه می کنید، در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز، 5 عدد تخم مرغ به کار ببرید. این قانون برای همه انواع اشکنه ها صدق می نماید.
  • بهتر است شنبلیله را به عنوان سبزی که به غذای شما عطر و طعم فوق العاده ای می دهد، از طرز تهیه اشکنه گوجه سبز حذف نکنید. ولی مقدار آن را هم زیاد در نظر نگیرید. چون استفاده بیش از مقدار از شنبلیله باعث تیره شدن رنگ و تلخ شدن طعم غذا می گردد.
  • اضافه کردن مقداری آرد گندم به مواد اشکنه گوجه سبز باعث غلظت بیشتر اشکنه می گردد.
  • برای این که آرد در غذا گلوله نگردد، قبل از اضافه کردن آن به مواد موجود در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز، آن را با مقداری آب (به مقدار نصف لیوان) حل نموده و بعد به غذا اضافه کنید.
  • اگر گوجه سبزهایی که برای اشکنه کردن انتخاب نموده اید، خیلی ترش هستند، می توانید از شکر بیشتری در اشکنه بهره ببرید. اضافه کردن مقدار شکر کاملا به سلیقه و طبع شما بستگی دارد.
  • از آن جایی که طبع گوجه سبز سرد و تر است، برای این که مقدار سردی غذا کم شده و طبع آن متعادل گردد، بهتر است به همراه شنبلیله کمی نعناع خشک هم به مواد اضافه کنید. نعناع به عنوان مصلح گوجه سبز در طب سنتی شناخته می گردد و خوردن گوجه سبز با نعنا و گلپر توصیه می گردد. در صورت تمایل می توانید سبزی خشک نعناع و گلپر را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.
  • بهتر است تخم مرغ ها را اول جداگانه بزنید و مخلوط کنید، سپس آنها را به اشکنه بیفزایید. ضمناً در هنگام اضافه کردن تخم مرغ ها، به یکباره تخم مرغ ها را به مواد اضافه نکنید چون باعث گلوله شدن تخم مرغ می گردد. تخم مرغ باید در همه جای اشکنه پخش گردد.
  • اشکنه گوجه سبز یکی از انواع غذای نونی است که با نان لواش، سنگک، نان های سنتی و … به همراه سبزی خوردن سرو می گردد.
  • اگر برای مصرف گوجه سبز به صورت خام مشکل دارید می توانید خورش گوجه سبز، آش گوجه سبز، مربای گوجه سبز و لواشک گوجه سبز را هم امتحان کنید.
  • از آن جایی که گوجه سبز سرشار از مواد معدنی مغذی و ویتامین های مفید برای بدن است، به کار بردن آن در تهیه انواع غذاها یا مصرف آن با نمک، دلال یا نمک سبز و سرو گوجه سبز با نعناع و گل پر می تواند به سلامت بدن یاری کند.

بیشتر بخوانید:

درباره اشکنه گوجه سبز بیشتر بدانید

اشکنه گوجه سبز یک غذای سبک فصلی است که معمولا در فصل بهار پخته می گردد، مگر این که در دیگر فصول سال با گوجه سبزهای نگهداری شده در فریزر آن را درست کنید. اشکنه گوجه سبز معمولا به عنوان یک یا تهیه می گردد که درست کردن آن به زمان کمی احتیاج دارد. از طرفی موادی که در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز استفاده می گردد، کاملا مقرون به صرفه و در دسترس است.

در طرز تهیه اشکنه گوجه سبز از هیچ نوع گوشتی استفاده نمی گردد و به همین خاطر هم برای گیاهخواران و کسانی که به هر علتی محدودیت مصرف گوشت دارند، یک غذای مناسب است. حتما می دانید که انواع مختلفی از اشکنه در فرهنگ آشپزی ایرانی وجود دارند که به عنوان یک غذای نونی در سفره ایرانی ها جای دارند و به آن ها ترید هم گفته می گردد.

تریدها به آبگوشت ها یا غذاهای آبکی گفته می گردد که با نان های تکه و خیسانده شده در آب گوشت یا عصاره میوه ها و سبزیجات، درست می شوند. یا که ماده اصلی آن کشک است. اشکنه ها قدمت بسیار طولانی دارند و در اصل در دسته قرار می گیرند. در اشکنه، آرد، سبزی و پیاز داغ اجزای اصلی غذا به حساب می آیند و در آخر هم به مواد اشکنه، تخم مرغ، اضافه شده و با دمای بالای غذا پخته می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن اشکنه گوجه سبز

چه کار کنیم که اشکنه گوجه سبز غلیظ گردد؟

برای غلیظ شدن اشکنه، به مواد اشکنه، مقداری آرد گندم یا آرد نخودچی اضافه کنید. می توانید آرد را با پیاز تفت دهید یا به صورت جداگانه با آب حل کنید و سپس به دیگر مواد اشکنه بیفزایید.

سبزی مخصوص اشکنه گوجه سبز چیست؟

معمولا از شنبلیله در اشکنه گوجه سبز استفاده می گردد ولی برای از بین بردن طبع سرد گوجه سبز، می توانید همراه با شنبلیله کمی نعناع یا پونه خشک را هم با پیاز سرخ نموده و به مواد اضافه کنید.

چرا اشکنه گوجه سبز ترش است؟

گوجه سبز یا آلوچه ماده اولیه و اصلی اشکنه گوجه سبز است. این میوه طعم ترشی دارد به همین علت باعث می گردد تا ترشی غذای شما بیشتر گردد با افزودن شکر می توان طعم اشکنه را متعادل و ملس کرد.

علت رنگ تیره و طعم تلخ اشکنه گوجه سبز چیست؟

استفاده زیاد از سبزیجات خشک مانند شنبلیله و نعنا می تواند رنگ غذای شما را تیره و طعم آن را تلخ نماید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه اشکنه گوجه سبز بدون گوشت در 30 دقیقه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اشکنه گوجه سبز بدون گوشت در 30 دقیقه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید