فشار خون را این ماده غذایی کنترل کنید
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، امگا 3 فواید زیادی برای سلامتی دارد و یک آنالیز نو نشان می دهد که خوردن 3 گرم از آن در روز برای کاهش فشار خون کافی است. این یافته ها شامل اسیدهای چرب امگا 3 است که از غذا یا مکمل های غذایی به دست می آید.
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، شینژی لی، استادیار و مدیر برنامه دانشکده داروسازی در دانشگاه ماکائو می گوید: طبق تحقیقات ما، یک فرد بزرگسال میانه ممکن است با مصرف حدود 3 گرم در روز از این اسیدهای چرب، فشار خون میانهی را کاهش دهد.
اسیدهای چرب امگا 3 یک ماده مغذی فراوان در ماهی های چرب مانند ساردین و سالمون هستند، اگرچه مکمل های غذایی نیز برای دستیابی به اثرات سلامتی آن کار می نمایند. بعضی از مطالعات اسیدهای چرب امگا 3 را با فشار خون پایین مرتبط می دانند، اگرچه شواهد قطعی نیست. مکمل روغن ماهی به طور میانه حاوی 300 میلی گرم امگا 3 در هر قرص است.
ماهی آزاد اقیانوس اطلس چهار تا پنج اونس حدود سه گرم اسیدهای چرب امگا 3 را حمل می نماید.
دکتر لی شرح می دهد: بیشتر مطالعات بر روی مکمل های روغن ماهی به جای EPA و DHA امگا 3 مصرف شده در غذا گزارش شده اند، که نشان می دهد مکمل ها ممکن است جایگزینی برای کسانی باشد که نمی توانند به طور منظم ماهی های چرب مانند سالمون بخورند.
مکمل های جلبک با اسیدهای چرب EPA و DHA نیز گزینه ای برای افرادی است که ماهی یا سایر محصولات حیوانی مصرف نمی نمایند. انجمن قلب آمریکا توصیه می نماید اندازهی از امگا 3 دریافتی خود را به وسیله دو وعده سه تا چهار اونس ماهی پخته در هفته دریافت کنید. این مرور داده های 71 کارآزمایی بالینی را آنالیز کرد که رابطه بین فشار خون و اسیدهای چرب امگا 3 DHA و EPA را در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا یا اختلالات کلسترول مطالعه می کردند. کارآزمایی های بالینی از سال 1987 تا 2020 در سراسر دنیا انجام شد. نتایج شامل اطلاعات سلامتی تقریباً 5000 نفر در سنین 22 تا 86 سال بود. افراد شرکت نماینده در آزمایش ها اندازه توصیه شده اسیدهای چرب خود را به وسیله غذا یا مکمل ها برای حدود 10 هفته مصرف کردند.
فشار خون بالا در افرادی که روزانه بین دو تا سه گرم اسیدهای چرب امگا 3 ترکیبی DHA و EPA مصرف می کردند نسبت به بزرگسالانی که مصرف نمی کردند کمتر بود. خوردن بیش از سه گرم امگا 3 در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا یا چربی خون بالا تفاوت زیادی ایجاد کرد. با مصرف روزانه سه گرم امگا 3، میانگین فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا حدود 4.5 میلیمتر بر جیوه کاهش یافت. کسانی که فشار خون بالا نداشتند، فشار خونشان 2.0 میلیمتر بر جیوه کاهش یافت. خوردن 5 گرم امگا 3 فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون تا 4.0 میلیمتر بر جیوه کاهش داد.
دکتر لی نتیجه گیری می نماید: مطالعه ما از هدایت FDA حمایت می نماید که اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را با کاهش فشار خون بالا کاهش دهند، به ویژه در میان افرادی که قبلاً مبتلا به فشار خون بالا تشخیص داده شده اند. با این حال، در حالی که مطالعه ما ممکن است لایه ای از شواهد معتبر را اضافه کند، اما آستانه ارائه یک ادعای سلامت مجاز برای اسیدهای چرب امگا 3 مطابق با مقررات FDA را برآورده نمی نماید.
منبع: سیناپرس
منبع: همشهری آنلاین