مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا: چند ساعت بخوابیم؟
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، شاید متعجب شوید، اما کوشش برای حفظ سلامت سیستم قلبی-عروقی به فاکتور هایی فراتر از رعایت یک رژیم غذایی سالم و ورزش منظم احتیاج دارد؛ یعنی داشتن خواب کافی و با کیفیت! در واقع همانطور که می دانیم خواب نقش مهمی در سلامت و تندرستی کلی ما دارد. علاوه بر این، رژیم غذایی مطلوب، ورزش روزانه و مدیریت استرس می توانند بدن را برای تجربه نوعی خواب عمیق و ترمیمی آماده نمایند که یقینا برای سلامت قلب و عروق لازم است.
اما هر یک از ما برای داشتن قلبی سالم به چند ساعت خواب مفید احتیاج داریم؟ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (به اختصار CDC) به بزرگسالان بین 18 تا 65 سال توصیه می نماید که حداقل هفت ساعت خواب با کیفیت بالا در شبانه روز داشته باشند.
با این حال متاسفانه خواب خوب برای بسیاری از مردم تبدیل به یک رویا شده است و لزوما همه آن را تجربه نمی نمایند. در واقع، بر اساس گزارش بخش قلب، ریه و خون موسسه ملی سلامت آمریکا، 50 تا 70 میلیون بزرگسال آمریکایی یا به طور منظم نمی خوابند و یا دچار اختلال خواب هستند.
خواب چگونه بر سلامت قلب تاثیر می گذارد؟
مطالعات منتشر شده به وسیله انجمن قلب آمریکا نشان می دهند که خواب کوتاه مدت و بعلاوه خوابی که کیفیت پایینی دارد، با فشار خون بالا، کلسترول افزایش یافته و تصلب شرایین مرتبط هستند. علاوه بر این تعیین شده که خواب ناکافی به صورت مکرر، احتمال بروز حوادث قلبی عروقی را افزایش می دهد.
نداشتن خواب آرام و کافی در عین حال با موارد زیر نیز در ارتباط است:
- رژیم غذایی نامناسب / افزایش وزن
مطالعه ای روی 495 شرکت نماینده نشان داد که میان کیفیت ضعیف خواب شبانه با پرخوری و مصرف کمتر غلات کامل ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. از این رو می توان انتظار داشت که خواب ناکافی در نهایت منجر به افزایش وزن گردد، حتی در افرادی که کمتر در معرض خطر ابتلا به چاقی هستند.
- دیابت
تجزیه و تحلیل مطالعات گذشته نشان می دهد که خواب نامطلوب به مقدار قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. علاوه بر این، از دست دادن حتی دو ساعت خواب در روز ممکن است منجر به افزایش مقاومت به انسولین و کاهش تحمل گلوکز در شرایط آزمایشگاهی گردد.
قند خون بالا مرتبط با دیابت بعلاوه می تواند کلسترول، فشار خون و تری گلیسیرید را نیز افزایش دهد و در نهایت به اعصاب و عروق خونی آسیب برساند. در نتیجه، بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 دو برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر حمله قلبی یا سکته قرار دارند.
- التهاب
در مطالعات آزمایشگاهی، رابطه محرومیت از خواب با التهاب تعیین شده است و تحقیقات اولیه نشان می دهند که این موضوع ممکن است در خصوص جمعیت عمومی هم صادق باشد. اما چرا چنین چیزی برای ما اهمیت دارد؟ زیرا فرآیند های التهابی کنترل نشده می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهند.
- سکته مغزی، حمله قلبی و مرگ
محققان ارتباط مبه وسیلهی میان مدت زمان خواب کوتاه و طولانی (کمتر از 7 یا بیشتر از 9 ساعت) و ریسک سکته گزارش نموده اند. از این رو هر دو خواب کوتاه و طولانی با خطر بالاتر مرگ و میر مرتبط هستند.
ارتباط بین اختلالات خواب و بیماری های قلبی
با توجه به موارد عنوان شده قابل درک است که تعداد فزاینده ای از تحقیقات مدرن ارتباط میان بسیاری از اختلالات خواب و سلامت دستگاه قلب و عروق را نشان می دهند. برای نمونه افراد مبتلا به اختلالات خواب مانند آپنه انسدادی یا بی خوابی بسیار بیشتر از افراد عادی در معرض آریتمی قلبی، تجمع پلاک، نارسایی قلبی و بیماری عروق کرونر هستند.
شواهد حاکی از آن هستند که اختلالات عصبی مانند سندرم پای بی قرار که 7 تا 10 درصد آمریکایی ها را تحت تاثیر قرار می دهد نیز ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد. هرچند همچنان به تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این ارتباط احتیاج است.
از طرفی دیگر در بیشتر افراد، فشار خون هنگام خواب کاهش می یابد. با این حال، این موضوع در افراد مبتلا به نارکولپسی نوع 1 صدق نمی نماید. اگرچه انجام مطالعات بیشتری در این خصوص ضروری است، بعضی از یافته های کنونی نشان می دهند که چنین اختلالاتی خطر مسائل قلبی را افزایش خواهند داد.
برای مقابله با مشکل خواب خود چه کاری انجام دهیم؟
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا به مردم توصیه می نماید:
- هر شب در ساعات تعیینی به رختخواب بروید و صبح نیز در بازه زمانی مشابهی از خواب بیدار شوید، از جمله آخر هفته ها.
- در مکانی تاریک و ساکت با دمای تنظیم شده بخوابید.
- وسایل الکترونیکی را در اتاق خواب ممنوع کنید. این دسته از تکنولوژی های مدرن می توانند خواب را مختل نمایند.
- پیش از آماده شدن برای خواب از مصرف کافئین، الکل و وعده های غذایی بزرگ خودداری کنید.
- ورزش منظم داشته باشید. فعالیت بدنی طی روز باعث می گردد که شب ها راحت تر به خواب بروید.
اگر با وجود رعایت موارد فوق هنوز هم نمی توانید به خوبی بخوابید، بهتر است با پزشک یا متخصص مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.
منبع: عصر ایران
منبع: فرارو