آیا لوبیا می تواند دنیا را نجات دهد؟!
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، ائتلافی از گروه های زیست محیطی ادعا می نمایند که دوبرابر کردن مصرف لوبیا می تواند به محافظت از سیاره زمین و مقابله با بحران های ناشی از افزایش هزینه های زندگی یاری کند. ابتکار عمل تازه ای تحت عنوان (Beans is How) که به وسیله مرکز حمایت از اهداف توسعه پایدار (SDG2) هماهنگ شده مواد غذایی را به عنوان یک راه چاره منحصر به فرد برای چالش های آب و هوا، سلامت و مالی پیش روی کره زمین ترویج می نماید.
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی به نقل از یورونیوز، پل نیونهام مدیر اجرایی مرکز حمایت از اهداف توسعه پایدار می گوید: در حال حاضر همه نگران این موضوع هستند که چگونه می توانیم غذا های مغذی برای خانواده خود در زمانی درست کنیم که دسترسی گسترده ای به پول وجود ندارد؟ چگونه می توانیم به مقابله با بحران آب و هوا یاری کنیم؟ چگونه می توانیم در خصوص 3 میلیارد نفر روی کره زمین که دچار سوء تغذیه هستند کاری انجام دهیم؟ پاسخ این است: مصرف لوبیا آن کاری است که می توان انجام داد.
اگر در پی بهانه ای برای درست کردن یک بشقاب لوبیا روی نان تست هستید ادامه مطلب را بخوانید.
فواید زیست محیطی خوردن لوبیا چیست؟
فراوری دنیای غذا مسئول یک سوم گاز های گرم نماینده سیاره است که ناشی از فعالیت های انسانی هستند. با این وجود، تمام مواد غذایی یکسان ایجاد نمی شوند. گوشت 60 درصد از کل گاز مربوط به مواد غذایی را تشکیل می دهد و تنها یک کیلوگرم گوشت گاو 70 کیلوگرم گاز های گلخانه ای ایجاد می نماید. چرای گاو نیز عامل بزرگی برای جنگل زدایی به ویژه در زیست بوم های آسیب پذیر مانند جنگل های بارانی آمازون است. لوبیا ها 90 درصد کمتر از بعضی پروتئین های حیوانی گاز های گلخانه ای آزاد می نمایند. هم چنین، انواع لوبیا سلامت خاک را بهبود می بخشند، نیتروژن را وارد خاک می نمایند و احتیاج به کود را کاهش می دهند. با این وجود، به طور میانه تنها 21 گرم حبوبات بازای هر نفر در روز در مقایسه با 112 گرم گوشت مصرف می گردد.
بازگرداندن این عدم تعادل به وضعیتی تعادلی می تواند استرس را در سیاره زمین کاهش دهد. اگر به طور جمعی روی لوبیا که می دانیم برای مان خوب است تمرکز کنیم واقعا می توان تفاوت را ایجاد کرد. برای انجام این کا، ما به یاری همگان احتیاج داریم. ما به سرآشپز هایی احتیاج داریم که لوبیا های بیش تری را در منوی غذایی خود بگنجانند.
آیا لوبیا برای هزینه های زندگی و بحران گرسنگی مفید است؟
43 میلیون نفر در 38 کشور در سراسر دنیا در معرض خطر قحطی یا بحران شدید گرسنگی قرار دارند بدان معنا که کوچک ترین ضربه ای به سیستم های غذایی می تواند آنان را از معیشت محروم سازد. با این وجود، لوبیا جایگزینی مقرون به صرفه و غنی از پروتئین برای گوشت است. هر 500 گرم لوبیا خشک به طور میانه 1 دلار (0.96 یورو) قیمت دارد.
انواع نو لوبیا نیز همواره پیشرو بوده٬اند. طی چند سال گذشته، پرورش دهندگان لوبیا در اتحاد تحقیقاتی لوبیا پان آفریقا (PABRA) بیش از 500 گونه نو فراوری نموده اند که ارزش غذایی حبوبات را افزایش داده است.
تقریبا یک پنجم جمعیت رواندا در حال حاضر از لوبیا های غنی شده با آهن استفاده می نمایند که 80 درصد آهن مورد احتیاج بچه ها خردسال و زنان غیر باردار را تامین می نماید. لوبیا، حبوبات و نخود در هزاران گونه وجود دارند. دکتر اگنس کالیباتا فرستاده ویژه سابق در نشست سیستم های غذایی در سازمان ملل متحد می گوید: لوبیا یک محصول عالی برای رشد کشاورزان است و سرشار از پروتئین و آهن می باشد.
منبع: فرارو