طرز تهیه آش گوشت مجلسی و ساده به روش شهرهای مختلف

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، آش گوشت یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی است که می توان به جرات گفت مزه آن در مقایسه با دیگر آش ها بسیار مجذوب کننده تر و لذیذتر است. آش گوشت در هر شهر به روش متفاوتی طبخ می گردد. وجود گوشت در این آش بافت آن را کش دار و متمایز می نماید و طعم دلپذیری به آن می بخشد. معمولاً پخت آش گوشت در هر شهری فوت و فن های مخصوص به خود را دارد و در بسیاری از مواقع با استفاده از سبزیجات مختلفی تهیه می گردد. از آش گوشت جنوبی و شمالی گرفته تا آش گوشت اصفهانی و تهرانی و … . در این مقاله از در قصد داریم شما را با چند طرز تهیه آش گوشت در شهرهای مختلف ایران آشنا کنیم.

طرز تهیه آش گوشت مجلسی و ساده به روش شهرهای مختلف

طرز تهیه آش گوشت مجلسی بوشهری

مدت زمان آماده سازی مواد: 40 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت آش گوشت: 120 دقیقه

کالری آش گوشت در 100 گرم: 250 کالری

مواد لازم برای تهیه آش گوشت بوشهری (برای 6 نفر)

  • لوبیا قرمز: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت راسته گوسفندی: 300 گرم
  • برنج نیم دانه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • شوید و تره خرد شده: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
  • ترخون خرد شده: 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه آش گوشت بوشهری

آش گوشت بوشهری یکی از خوشمزه ترین انواع آش گوشت است که از ترکیب لوبیا قرمز، گوشت، برنج و سبزیجاتی مثل شوید و تره و ترخون آماده می گردد. در ادامه می توانید با مراحل طرز تهیه آش گوشت بوشهر آشنا شوید.

مرحله اول؛ آماده کردن مواد آَش گوشت

در اولین مرحله از طرز تهیه آش گوشت بوشهری لوبیا قرمز را برای چند ساعت در آب بخیسانید. سپس در یک قابلمه گوشت، لوبیا و زردچوبه را بریزید و با اندازهی آب روی گاز قرار دهید تا پخته شوند. برنج را با اندازهی آب در یک قابلمه جدا روی گاز قرار دهید تا خوب بپزد. بعد از چند دقیقه که برنج را روی گاز قرار دهید، سبزی خرد شده را به آن اضافه کنید تا همراه برنج پخته گردد.

مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد آش گوشت

در این مرحله گوشت را از مواد اولیه آش گوشت را که از قبل پخته بودیم جدا می کنیم. سپس آن را ریش کنید و سپس با یاری غذاساز یا گوشتکوب برقی لوبیاها را خوب له کنید. مواد را به قابلمه برنج و سبزی اضافه کنید و کمی فلفل قرمز، فلفل سیاه، نمک و ترخون به آن اضافه کنید. برای اینکه آش رقیق گردد، آب گوشت را به آن اضافه کنید.

مرحله سوم؛ آماده شدن آش گوشت

در آخرین مرحله از طرز تهیه آش گوشت باید برای اینکه آش گوشت بوشهری خوب جا بیفتد، آن را روی گاز قرار دهید و چند بار هم بزنید. مراقب باشید آش ته نگیرد. در 20 دقیقه آخر اندازهی به آش اضافه کنید. معمولاً بهتر است طعم این آش کمی تند باشد برای همین می توانید اندازه بیشتری فلفل به این آش اضافه کنید.

طرز تهیه آش گوشت مجلسی بابلی یا مازندرانی

مواد لازم برای تهیه آش گوشت بابلی (برای 4 نفر)

  • گوشت گوسفندی: 300 گرم
  • نخود: 250 گرم
  • گندم پوست کنده: 260 گرم
  • عدس: 50 گرم
  • برنج نیم دانه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • پیاز: 1 کیلو
  • دارچین: 2 قاشق مرباخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه آش گوشت مازندرانی

بابلی ها برای تهیه آش گوشت روش متفاوتی نسبت به بوشهر دارند. در طرز تهیه آش گوشت بابلی از حبوباتی مثل نخود و عدس در کنار گندم و گوشت استفاده می گردد. این آش احتیاج به سبزی ندارد. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش گوشت بابلی آشنا شوید.

مرحله اول؛ ترکیب کردن مواد آش گوشت

ابتدا برای تهیه آش گوشت ساری یا بابل باید عدس، گندم، نخود و برنج را حدود 10 تا 12 ساعت بخیسانید و بعد به صورت جدا بپزید. همه مواد را به جز گوشت از طریق گوشتکوب کاملاً له کنید. گوشت با یک پیاز، فلفل و زردچوبه بپزید و بعد از جدا کردن استخوان ها ریش کنید. سایر پیازها با به صورت خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. سپس کمی دارچین، زردچوبه به آن بزنید.

مرحله دوم؛ آماده کردن آش گوشت

در این مرحله از طرز تهیه آش گوشت مجلسی باید در یک قابلمه آب بریزید و پیاز داغ و سایر مواد اولیه آش را به آن اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید و اجازه دهید تا جا بیفتد و مثل گردد. این آش با پیاز داغ فراوان طعم بسیار خوشمزه ای دارد.

طرز تهیه آش گوشت مجلسی تهرانی

مواد لازم برای تهیه آش گوشت تهرانی

  • لوبیا سفید: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نخود: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • عدس: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • برنج نیم دانه: 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت بدون استخوان: 300 گرم
  • پیاز: 1 عدد
  • ترخون خشک: 2 قاشق غذاخوری
  • تره تازه خرد شده: 2 لیوان فرانسوی دسته دار
  • پیاز داغ: به اندازه لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه آش گوشت بازاری

آش گوشت تهرانی یکی دیگر از انواع خوشمزه آش گوشت است که برای طبخ آن از لوبیا سفید، عدس، نخود، برنج همراه با اندازهی گوشت و سبزی استفاده می گردد. طعم این آش فوق العاده خوشمزه است. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش گوشت تهران آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن گوشت

تهیه آش گوشت تهرانی شباهت زیادی به آش شله قلمکار دارد و طعم بسیار خوشمزه ای دارد. برای درست کردن آش گوشت تهرانی ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید. سپس دو لیتر آب در قابلمه ای مناسب بریزید و روی گاز قرار دهید. بعد از اینکه آب جوش آمد، گوشت، پیاز و زردچوبه را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت با حرارت ملایم پخته گردد.

مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد آش گوشت

زمانی که گوشت پخت و اندازهی از آب قابلمه تبخیر شد، نخود، لوبیا، عدس را به صورت جداگانه و با اندازهی آب در قابلمه ای بریزید و بپزید. برنج را نیز در یک قابلمه جدا بپزید تا لعابدار گردد. سپس پیازها را به صورت نگینی برش دهید و با روغن سرخ کنید. بعد از طلایی شدن پیاز، نمک و زردچوبه به آن اضافه کنید.

مرحله سوم؛ آماده کردن آش گوشت

در این مرحله از طرز تهیه آش گوشت مجلسی بعد از پختن گوشت، آن را با گوشتکوب بکوبید و له کنید. حال آب گوشت را صاف کنید. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و ترخون خشک و تره خرد شده را به آن بیفزایید. پیاز داغ و حبوبات و برنج پخته را هم اضافه کنید و اندازهی نمک و فلفل به آش بزنید.

اجازه دهید آش به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید. برای 45 دقیقه آش را با شعله ملایم روی گاز قرار دهید تا خوب جا بیفتد. مرتب آن را هم بزنید تا ته نگیرد. در سرانجام آش را با پیاز داغ و کمی تزئین کنید.

طرز تهیه آش گوشت مجلسی اندیمشک

مواد لازم برای تهیه آش گوشت اندیمشک

  • بلغور: یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • برنج نیم دانه: نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • عدس، لوبیا و نخود: هر کدام یک لیوان فرانسوی دسته دار
  • گشنیز، جعفری و تره: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
  • گوشت گوسفندی: 50 گرم
  • کشک: 1/5 لیوان فرانسوی دسته دار
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه لازم
  • پیاز داغ، سیرداغ و نعناع داغ: به اندازه لازم

مراحل طرز تهیه طرز تهیه آش گوشت اندیمشک

مردم اندیمشک برای تهیه آش گوشت از ترکیب بلغور، برنج، عدس، لوبیا، نخود و اندازهی سبزی و گوشت اضافه می نمایند. اضافه کردن به آش گوش اندیمشک طعم لذیذ و متفاوتی می بخشد. در ادامه می توانید با مراحل درست کردن آش گوشت اندیمشک آشنا شوید.

مرحله اول؛ پختن مواد آش گوشت

ابتدا حبوبات را از شب قبل بخیسانید و بعد همه حبوبات را همراه با برنج و بلغور به خوبی بپزید. گوشت را در قابلمه ای جداگانه بپزید. بعد از پخته شدن حبوبات و برنج، گوشت و آب آن را به آش اضافه کنید و اجازه دهید دوباره به جوش بیاید.

مرحله دوم؛ اضافه کردن سبزی و کشک به آش

بعد از اینکه مواد به جوش آمد، سبزی را به آش اضافه کنید و نمک، فلفل و زردچوبه به آن بزنید. بعد کشک را به آن اضافه کنید. اندازهی صبر کنید تا آش گوشت به خوبی جا بیفتد. بعد آش را با نعناع داغ، و پیاز داغ تزئین کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه آش گوشت

*قبل از درست کردن آش گوشت حتماً حبوبات را از یک شب قبل بخیسانید و آب آن ها را چندین بار عوض کنید.

*برای تهیه آش گوشت بهتر است از گوشت همراه با اندازهی چربی بهره ببرید تا آش شما طعم لذیذتری پیدا کند.

*در طرز تهیه انواع آش گوشت معمولاً حبوبات و مواد آش را با گوشتکوب له می نمایند. برای میکس کردن مواد آش می توانید از گوشتکوب برقی بهره ببرید.

*آش گوشت باید با شعله ملایم بپزد تا کاملاً جا بیفتد. در طول مراحل پخت آش گوشت حتماً آن را به طور مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد.

*برای کش دار شدن آش گوشت بهتر است از گوشت گردن بهره ببرید.

*در صورت تمایل می توانید برای خوشمزه تر شدن آش گوشت اندازهی عصاره گوشت نیز به آش اضافه کنید.

*اضافه کردن اندازهی طعم فوق العاده ای به آش گوشت می بخشد.

سوالات متداول

برترین روش برای کشدار شدن آش گوشت چیست؟

در طرز تهیه آش گوشت کشدار باید از گوشت گردن بهره ببرید و آن را با گوشتکوب دستی ریش ریش کنید تا آش شما مثل حلیم کشدار گردد.

در طرز تهیه آش گوشت تهرانی از چه چاشنی هایی استفاده می گردد؟

برای درست کردن آش گوشت تهرانی از سبزیجاتی مثل ترخون خشک و تره تازه استفاده می گردد. برای طعم دادن به این آش نیز می توانید از زردچوبه و فلفل سیاه و پیاز داغ بهره ببرید.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه آش گوشت مجلسی و ساده به روش شهرهای مختلف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش گوشت مجلسی و ساده به روش شهرهای مختلف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید