طرز تهیه والک پلو (سیرک پلو) مجلسی تهرانی به 3 روش خوشمزه

به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، والک پلو غذای اصیل تهران، شمیرانات و کرج است. والک یک نوع سبزی محلی و کوهی در تهران و اطراف کوهپایه های البرز است که برگی دراز و بویی شبیه به سیر دارد، به همین علت به والک پلو سیرک پلو هم می گویند. این گیاه خواص بی نظیری برای تصفیه خون و ناراحتی های گوارشی دارد. از این گیاه به روش های مختلفی برای درست کردن و والک استفاده می شود. در این مقاله از سرویس می توانید طرز تهیه والک پلو مجلسی تهرانی به 3 روش با مرغ، گوشت چرخ کرده و ماهی را مطالعه کنید. با همراه باشید.

طرز تهیه والک پلو (سیرک پلو) مجلسی تهرانی به 3 روش خوشمزه

طرز تهیه والک پلو تهرانی

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان موردنیاز برای پخت: 45 دقیقه

مواد لازم برای تهیه والک پلو (4 نفر)

  • برنج: 4 لیوان فرانسوی دسته دار
  • روغن سرخ کردنی: 4 قاشق غذاخوری
  • نمک: به اندازه لازم
  • والک: نیم کیلوگرم
  • ساقه سیر: 2 عدد
  • زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه پلویی: به اندازه لازم
  • سیر: یک حبه
  • زعفران: به اندازه لازم
  • سیب زمینی: به اندازه لازم برای ته دیگ

مراحل طرز تهیه والک پلو شمیران

برای درست کردن والک پلو، باید والک ها را شسته و بعد از خشک شدن، کمی تفت دهید. والک ها را به برنج آبکش شده اضافه کنید و اجازه دهید برنج و والک با هم بپزند. والک پلو را می توانید با گوشت چرخ کرده، مرغ یا ماهی سرخ شده سرو کنید.

مرحله اول؛ برگ های والک را بشویید و خرد کنید

طرز تهیه والک پلو مجلسی یا سیرک پلو به این صورت است که ابتدا باید برگ های والک را تمیز کرده و بشویید. بعد از تمیز شدن والک ها اجازه دهید آب آن ها خارج شود و سبزی را خرد کنید. توجه داشته باشید که نباید والک را خیلی ریز خرد کنید.

مرحله دوم؛ برنج را خیس کنید

برنج را بشویید و برای مدت 2 ساعت در آب و اندازهی نمک بخیسانید. شما می توانید والک پلو را با مرغ، گوشت یا ماهی سرو کنید، اما در هر صورت طرز تهیه این غذا به یک صورت انجام می شود. ابتدا والک پلو را آماده می کنید و بعد مرغ، گوشت یا ماهی را در کنار پلو سرو می کنید.

مرحله سوم؛ والک را در روغن تفت دهید

در مرحله سوم از طرز تهیه والک پلو مجلسی باید اندازهی روغن در ماهیتابه بریزید و با شعله ملایم روی گاز قرار دهید. والک را داخل ماهیتابه بریزید و برای یک دقیقه تفت دهید. ساقه های سیر را بشویید و خرد کنید و به والک ها اضافه کنید. اندازهی ادویه و سیر خرد رنده شده به سبزیجات اضافه کنید و خوب هم بزنید تا طعم خامی سبزی و ادویه گرفته شود.

مرحله چهارم؛ برنج را بپزید و آبکش کنید

در یک قابلمه اندازهی آب و نمک بریزید و با شعله میانه روی گاز قرار دهید. اجازه دهید آب به جوش بیاید، سپس برنج هایی را که از قبل حدود 2 ساعت در آب خیسانده اید، در آب جوش بریزید. اندازهی صبر کنید تا دانه های برنج دو ترک بردارند و برای آبکش کردن آماده شود. سپس برنج را آبکش کنید.

مرحله پنجم؛ والک پلو را دم کنید

در این مرحله از طرز تهیه والک پلو تهرانی بعد از آبکش کردن برنج کمی صبر کنید تا آب آن کاملاً خارج شود. سپس برنج را به سبزیجات تفت خورده و مواد را خوب هم بزنید تا با هم ترکیب شوند. در این مرحله می توانید کمی زعفران آب شده نیز به برنج اضافه کنید تا ظاهر والک پلو زیباتر شود و عطر و طعم بهتری به خود بگیرد.

ته قابلمه اندازهی روغن بریزید و سیب زمینی حلقه ای به همراه اندازهی زعفران ته آن بچینید. سپس برنج را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا به خوبی دم بکشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع ته دیگ

مرحله ششم؛ والک پلو را با گوشت چرخ کرده قلقلی، مرغ یا ماهی سرو کنید

بعد از اینکه برنج آماده شد، اگر دوست دارید این غذا را با گوشت چرخ کرده سرو کنید، می توانید. اندازهی گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و ادویه ترکیب کنید و بعد به صورت قلقلی درآورید. سپس قلقلی های گوشت را در روغن سرخ کنید و والک پلوی خود را با این گوشت ها تزئین کنید.

اگر دوست داشته باشید، می توانید این برنج را در کنار ماهی سرخ کرده به سبک یا نیز سرو کنید.

نکات و فوت و فن های طرز تهیه والک پلو مجلسی

*برای تهیه والک پلو تنها باید از برگ گیاه والک استفاده کنید.

*به جز تهران و البرز از والک در کرمانشاه و زنجان هم استفاده می شود.

*سبزی کوهی والک بافت بسیار لطیفی دارد، به یاد داشته باشید که آن را بیش از حد روی گاز تفت ندهید تا له نشود. از طرف دیگر سعی کنید بلافاصله بعد از شستن از سبزی استفاده کنید تا پلاسیده و خراب نشود.

*برخی افراد برای خوش طعم تر شدن این غذا، بعد از آبکشی برنج اندازهی سماق نیز به آن اضافه می کنند.

*برای نگهداری سبزی والک می توانید آن را بعد از پخت در فریزر نگهداری کنید.

*اگر دوست داشته باشید می توانید بعد از آبکش کردن برنج والک پلو، از مرغ سرخ شده زعفرانی بین برنج نیز استفاده کنید و پلو را همراه با مرغ سرخ کرده زعفرانی دم بگذارید.

*برخی افراد در زمان پخت سبزیجات به این غذا یک پیاز یا پیازچه خرد شده نیز اضافه می کنند.

*برای تهیه والک پلو می توانید از سبزی والک خشک نیز استفاده کنید.

خواص والک پلو

والک پلو به خاطر استفاده از والک، یکی از غذاهای مفید و مقوی برای سلامتی است. والک سرشار از ویتامین ث است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین برای از بین بردن حالت اسیدی خون، والک یک گیاه مفید است. در طب سنتی، خواص والک را شامل ادرار آور بودن، قلیایی کردن خون و کمک به بهبود تنگی نفس می دانند.

والک پلو غذای کجاست؟

والک پلو یک غذای اصالتا تهرانی و متعلق به منطقه شمیران قدیم است. گیاه والک از گیاه های بومی دامنه های البرز و ارتفاعات شمیرانات است. البته این گیاه در کرمانشاه و زنجان هم یافت می شود.

انواع غذا با والک کوهی

اگر شما هم می خواهید بدانید که با والک چه غذاهایی درست می شود، بد نیست بدانید که از این سبزی پرخاصیت علاوه بر والک پلو، در غذاهای مختلف مثل کوکو والک، خورش والک و آش والک هم استفاده می شود.

منبع: افق کوروش

به "طرز تهیه والک پلو (سیرک پلو) مجلسی تهرانی به 3 روش خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه والک پلو (سیرک پلو) مجلسی تهرانی به 3 روش خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید