2 طرز تهیه سس آلفردو در 4 مرحله آسان به روش رستورانی
به گزارش وبلاگ مهدی آبادانی، سس آلفردو یکی از خوشمزه و محبوب برای سرو غذا و سالاد در سراسر جهان است که بیشتر به خاطر استفاده در پاستا آلفردو معروفیت پیدا نموده است. بعلاوه سس آلفردو جزو و گوشت است. این سس بافت بسیار نرمی دارد و به صورت گرم روی پاستای آماده شده یا سایر غذاها و پیش غذاها گوشتی و گیاهی استفاده می گردد. طرز تهیه سس آلفردو در خانه کار بسیار راحت و بی دردسری است و با مواد ساده ای هم تهیه می گردد. برای درست کردن این سس ایتالیایی هم به زمان زیادی احتیاج ندارید. ما در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه سس آلفردو به 2 روش سس آلفردو با خامه و سس آلفردو با شیر و آرد می پردازیم. بعلاوه فوت و فن ها و نکات کلیدی تهیه سس آلفردو را هم به شما خواهیم گفت. در پایان هم کمی درباره پیشینه سس آلفردو به شما می گوییم.
مواد لازم برای تهیه سس آلفردو با خامه و جعفری
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خامه ساده صبحانه یا خامه سنگین | 4 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پارمسان | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 30 گرم (حدود 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار) |
سیر | 1 حبه درشت |
فلفل سیاه و نمک | به مقدار دلخواه |
مدت زمان آماده سازی و پخت سس آلفردو با خامه: 15 الی 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه سس آلفردو با خامه و جعفری
برای درست کردن سس آلفردو، باید مواد را از قبل آماده کنید و در دمای محیط قرار بدهید. سپس به صورت مرحله به مرحله مواد را باید روی حرارت قرار دهید و با هم مخلوط کنید. در نهایت باید یک محلول رقیق داشته باشید. برای تهیه سس آلفردو به حدود 5 دقیقه زمان برای آماده سازی و 15 دقیقه زمان برای پخت احتیاج دارید. این سس را در 30 دقیقه می توانید تهیه کنید. این مقدار سس برای 500 گرم پاستا آلفردو کافی است.
مرحله اول: کره را آب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سس آلفردو، کره را در یک تابه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب گردد. مراقب باشد کره نسوزد، چون خیلی زود بر اثر حرارت ممکن است قهوه ای گردد یا بسوزد.
مرحله دوم: خامه را به کره ذوب شده اضافه کنید
سپس خامه را به کره ذوب شده اضافه کنید. حرارت باید روی حالت بسیار ملایم تنظیم شده باشد. خامه و کره را به خوبی به هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند. نباید مخلوط گلوله گلوله باشند. بعد از یکدست شدن مخلوط و قبل از این که مواد داخل تابه آغاز به جوشیدن نمایند، پنیر پارمسان را اضافه کنید.
در صورت تمایل می توانید کره، خامه و پنیر پارمسان را به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم: پنیر پارمسان را به مایه سس آلفردو اضافه کنید
پنیر پارمسان را اگر به صورت قالبی خریداری نموده اید، رنده کنید. اگر هم به صورت پودر و رنده شده دارید، بلافاصله به مخلوط خامه و کره اضافه کنید. به هم زدن مواد سس ادامه بدهید و مواد سس را با هم مخلوط کنید تا ته نگیرد و یکدست گردد. پنیر باید در مایه سس کاملا ذوب و باز گردد.
مرحله چهارم: جعفری و سیر خرد شده را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سس آلفردو، جعفری خرد و ساطوری شده و سیر رنده شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله آخر: سس آلفردو خامه ای را سرو کنید
باید در نهایت مخلوط تان کاملا یکدست باشد. طعم سس آلفردو را بچشید تا نمک آن به مقدار باشد. احتمالا احتیاجی به افزودن نمک نداشته باشید ولی در صورت کم نمک بودن می توانید کمی نمک یا حتی فلفل سیاه هم اضافه کنید. سس آلفردو آماده است، حرارت را خاموش و سس آلفردو را برای روی انواع فست فود و غذا سرو کنید.
در صورت تمایل می توانید نمک و فلفل سیاه را به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه سس آلفردو با شیر بدون خامه
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
شیر | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
کره | 3 قاشق غذاخوری |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه رنده شده |
پنیر پارمسان | 1 و نیم لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مدت زمان آماده سازی و پخت سس آلفردو با شیر: 15 الی 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه سس آلفردو با شیر بدون خامه
برای درست کردن سس آلفردو با شیر و بدون خامه به حدود 15 تا 20 دقیقه زمان برای آماده سازی و تهیه سس احتیاج دارد.
مرحله اول: کره و سیر را در تابه تفت دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه سس آلفردو با شیر، کره را در یک تابه بریزید و روی حرارت بگذارید تا ذوب گردد. سیر را رنده کنید و با کره کاملا تفت دهید تا عطر آن خارج گردد و به رنگ طلایی دربیاید ولی مراقب باشید نسوزد.
مرحله دوم: آرد و شیر را اضافه کنید و تفت دهید
آرد را با سیر و کره کمی تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. احتیاجی نیست حتما تغییر رنگ بدهد. سپس شیر را به آرامی اضافه کنید و مدام مواد مایه سس آلفردو را به هم بزنید تا گلوله نشوند. وقتی آرد و شیر کاملا با هم یکدست شدند، پنیر پارمسان را اضافه کنید.
مرحله سوم: پنیر پارمسان، نمک و فلفل را به مایه سس آلفردو اضافه کنید
پنیر رنده شده پارمسان باید به خوبی در شیر حل و یکدست گردد. در آخر وقتی همه مواد با هم مخلوط شدند، طعم سس را بچشید و به مقدار لازم نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.
مرحله آخر: سس آلفردو بدون خامه را سرو کنید
بعد از اینکه سس آلفردو به غلظت مناسب رسید شعله گاز را خاموش کنید. بد نیست بدانید که این سس آلفردو با شیر، به مقدار سس آلفردو با خامه غلظت و چربی ندارد و به نسبت رژیمی تر است.
آرد و شیر را می توانید به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه سس آلفردو
- در طرز تهیه سس آلفردو، اگر می خواهید خامه را حذف کنید تا سس رژیمی و در عین حال دارای بافت غلیظ باشد، باید آرد را به شیر اضافه کنید. استفاده از آرد، بافت سس را بسیار سنگین می نماید. در این صورت این سس پاستا بدون خامه با آرد و شیر باید در طول مراحل تهیه، به خوبی هم زده شوند تا آرد ته نگیرد. چون آرد خیلی زود ته نشین و سفت می گردد.
- در صورتی که می خواهید به جای خامه از آرد در طرز تهیه سس آلفردو بهره ببرید، قبل از به کار بردن آن در مایه سس، بهتر است کمی آن را در تابه تفت دهید تا طعم خام آن گرفته گردد. بعد از آن شیر را به تدریج اضافه کنید و هم بزنید تا از حالت گلوله گلوله ای خارج گردد. وقتی مایه سس آلفردو به غلظت دسر فرنی رسید، پنیر پارمسان را اضافه کنید.
- اگر سس شما حاوی گلوله های آرد بود، در پایان می توانید آن را از صافی رد کنید.
- استفاده از سیر تازه، به جای پودر سیر در تهیه این سس رستورانی بهتر است. سیر را قبل از استفاده در سس آلفردو می توانید به صورت جداگانه با کره یا روغن زیتون تفت دهید تا طعم خام آن، گرفته و عطر سیر خارج گردد.
- در طرز تهیه سس آلفردو، می توانید روغن زیتون را با کره جایگزین کنید. روغن زیتون را از خریداری کنید؛ حضوری یا اینترنتی.
- بعد از درست کردن سس آلفردو و خاموش کردن حرارت، سس غلظت بیشتری پیدا می نماید و خودش را می گیرد.
- سس آلفردو را باید به صورت گرم به غذا اضافه کنید. پس بهتر است این سس را به صورت تازه مصرف کنید.
درباره سس آلفردو بیشتر بدانید
سس آلفردو یک سس سفید خوشمزه اصالتا ایتالیایی است که نوع کلاسیک آن، یک سس خامه ای ساده با بافت ظریف و سفید است و معمولا روی رشته های ماکارونی یا یا و سایر غذاهای گوشتی و مرغی و فست فودها قرار می گیرد. این سس به صورت سنتی از کره، خامه ساده و پنیر پارمسان تهیه می گردد.
اضافه کردن چاشنی هایی مثل فلفل سیاه و بعلاوه پنیر خامه ای یا خامه سنگین به عنوان غلیظ نماینده بافت سس هم می تواند طعم آن را قوی تر و خوشمزه تر کند.
این سس با خامه در هر 100 گرم، حدود 535 کالری، انرژی و 36 گرم، چربی دارد. به همین دلیل هم جزو گزینه هایی است که نباید در مصرف آن زیاده روی کنید. چون سرشار از چربی های اشباع شده، کالری و سدیم بالا است که بیش از احتیاج مصرف روزانه هستند. طبق یک مطالعه در سال 2017 مصرف زیاد این سس، خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و سکته ایسکمیک مغزی را افزایش می دهد.
فوت و فن های خوشمزه شدن سس آلفردو رستورانی
چه کار کنیم که سس آلفردو رژیمی داشته باشیم؟
برای طرز تهیه سس آلفردو رژیمی از دستور تهیه سس آلفردو با شیر و آرد بهره ببرید. این سس سنگین است ولی غلظت و چربی سس آلفردو با خامه را ندارد.
بافت سس آلفردو را چطور غلیظ کنیم؟
برای درست کردن سس آلفردو غلیظ باید از خامه سنگین یا خامه ساده صبحانه بهره ببرید. این سس چربی و کالری بیشتری دارد و در عین حال هم غلیظ تر است.
منبع: allrecipes
منبع: افق کوروش